Belépés
Sajtos spárgatorta
... eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóval, és pár evőkanál hideg vízzel gyúrjuk jól össze. Formázzunk belőle cipót, és...
Burgonyafánk húsok mellé
... olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezet...
Őszibarackos, túrós lepény
... reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojás, 5 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 nagy őszibarack, 2 dl őszibaracklé.

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vajjal egyenletesen bekenek. A felvert tojásokat a tejjel simára keverem....
Káposzta fejtett babbal
... pirítjuk. Megsózzuk, köménymaggal ízesítjük, és felöntjük 1 liter vízzel. Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a mélyhűtött fejtett babot. További kb. 10 percig főzzük.
4. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, és ezzel besűrítjük a zöldséglevet. Borssal - ízlés szerint borsikafűvel - fűszerezzük. Friss zellerzölddel díszítve tálaljuk. Magos rozskenyér ill...
Vegyes sütik
... cukor 2 kanál kakaó 1 tojást 1 kávés kanál szódabikarbóna egy kevés tejet összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle
Töltelék:
20 dkg cukor 20 dkg vaj ½ liter tejbe 4 evőkanál lisztet ürüre főzzünk, és összekavarjuk a kikevert vajjal rumot, vaníliát is keverünk, hozzá majd töltjük vele a lapot.

Néger kocka

4 tojássárgáját 20 dkg cukorral 10 dkg z...
Apró kiflik
...
45 dkg vaj,
2,4 dl tejföl,
4 tojássárgája,
porcukor.

A töltelékhez:
baracklekvár vagy
dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk.
16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban más...
Kossuth-kifli
...

35 deka lisztet
20 deka vajjal vagy zsírral,
1 csomag sütőporral,
1 citrom levével,
3 evőkanál porcukorral és
3 tojás sárgájával jól összegyúrunk.

A tésztát félujjnyi vastagra nyújtva háromszög alakú darabokra vágjuk s az alább leírt töltelékkel megkenve, kiflikké sodorjuk.

Töltelék:
3 tojás fehérjét
25 d...
Vaníliás perecek
...
25 deka lisztet
10 deka cukorral,
1/2 csomag sütőporral,
15 deka vajjal,
1 tojással,
8 deka héjazott, őrölt mandulával és
1 csomag vanilincukorral összegyúrunk.

Vékony rudacskákat sodrunk a tésztából és kis pereceket formálunk belőle. A világosra sütött pereceket vanilincukorban meghempergetve szolgáljuk fel.
...
Amerikai pite
... elegendő lett a tészta)
1/4 csésze liszt
1/4 teáskanál őrölt fahéj

Az almákat hámozd meg, magozd ki és vékonyan szeleteld fel. Egy tálban keverd össze a cukrot, lisztet és fahéjat. Az almát tedd egy nagyobb tálba és öntsd rá a lisztes keveréket. Tedd hútőbe egy egész éjszakára.

Tészta:

2 csésze liszt
1 teáskanál só
2/3 c...
Ünnepi almáspite
...
35 deka lisztet elkeverünk
1 csomag sütőporral.
A liszt 1/2 részét
25 deka vajjal jól eldolgozzuk, és hűvös helyre félretesszük.
Míg a vajas tészta pihen, a liszt másik részéhez 5 deka porcukrot, 1/2 csomag vanilincukrot, 2 egész tojást, csipetnyi sót és kb. fél deci tejet keverünk, hogy lágy tésztát kapjunk.

A vajastésztát ujjnyi vastagra ...
Diós zsúrszeletek
...
25 deka lisztet
1/2 csomag sütőporral,
10 deka vajjal,
5 deka cukorral és
1 evőkanál tejföllel összegyúrunk.

A tésztát két részre osztjuk. Egyik részét tepsibe rakva főtt diós töltelékkel kenjük be vastagon, azután a tészta másik felével betakarva, sütőbe téve sütjük. Sütés után a tésztát kocka alakúra szeleteljük és vanilin-szórócukorral b...
Dióskürt
...
45 deka lisztet
20 deka vajjal vagy zsírral összedolgozunk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot,
1 tojást,
1 csomag sütőport,
kevés sót,
2 kanál tejfelt,
1 kanál rumot és
annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, s 1/2 cm vastagra nyújtva, az alábbi töltelékkel töltjük meg. A megkent lapokat öss...
Hólabda
... rum
3 dl tej
1 cs. vanília
3 evőkanál grízes liszt

Tészta: A cukrot, tojás sárgáját a vízzel jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a
sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt
egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas
a tészta. Ha kihűlt kiszagga...
Citromkrémes torta
... liszt
12,5 dkg vaj
csipetnyi só
1 dl víz

A tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és m...
Citromos felfújt csokibundában
... felfújthoz a citromok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Mély tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Állandóan kevergetve egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a lisztet, csipetnyi sót, végül a citromlét. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a masszát, vajjal megkent zsírpapírral letakarjuk, és vízgőz felett 1 óráig főzzük. Az öntethez a citromok...
Citromos sütemény
... cukrozott gyümölcs
2 citrom
8 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1,5 dl tejszín
4 tojás
vaj
8 cukrozott cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a citrom l...
Citromos-habos torta
... tojássárgákat 4 evőkanál vízzel és 9 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a maradék cukrot. A tojássárgájához keverjük a lisztet és az őrölt mandulát. A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, grillrácsra borítjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap elkészítjük a...
Kókuszcsiga
... 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 20 dkg kókuszreszelék, a nyújtáshoz: liszt.

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet egy csipet sóval összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tojásos cukrot és az élesztőt beleöntjük, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A ...
Cseresznyés torta
... cukor
csipetnyi só
8 dkg liszt
6 dkg + 3 dkg vaj
2,5 dl tej
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szór...
Csipkés palacsinta töltött kör
... megszórjuk, majd a kivajazott jénaiba tesszük. A mandulás vajhoz habosra keverjük a vajat, a narancsszörpöt, a tejszínt és a porcukrot. A palacsintákhoz a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojásokat. Vékony, ropogós palacsintákat sütünk, és egy kiskanállal a képen látható módon csipkésre formázzuk a széleit. A megsült palacsintákat egymás tetejére, grillrácsra ...
1 2 3 ..........125 126 .....187 188 .....249 250 251 
Címkék: hideg vajat, reszelt sajtot, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, főtt burgonyával, tésztát lisztezet, citrom reszelt, porcukrot összedolgozom, közepes nagyságú, felvert tojásokat, tejjel simára, mélyhűtött fejtett, kevés tejet, kikevert vajjal, szobahőmérsékletű vajjal, tojássárgájával elkeverjük, tésztát félujjnyi, alább leírt, világosra sütött, almákat hámozd, tálban keverd, almát tedd, nagyobb tálba, lisztes keveréket, vajas tészta, liszt másik, vajastésztát ujjnyi, tészta másik, tésztát kocka, alábbi töltelékkel, megkent lapokat, nagy tepsiben, vajjal gyorsan, masszából golyót, citromok héját, citromhéjat habosra, élesztőhöz szitáljuk, cukrozott gyümölcsöket, citrom héját, levét kinyomjuk, cukorral habosra, tojásfehérjét csipetnyi, maradék cukrot, tojássárgájához keverjük, őrölt mandulát, masszát kivajazott, tejben feloldjuk, csipet sóval, vajjal elmorzsoljuk, tojásos cukrot, élesztőt beleöntjük, hűtőszekrénybe tesszük, sóval felverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.